5.11.06

Utube vastaan YouTube

Universal Tube & Rollform Equipment Corporation on putkien tekemisessä käytettäviä koneita valmistava yritys, jonka nettisivut löytyvät osoitttesta Utube.com. YouTube taas on netin suosituin videopalvelu. Nyt Utube on haastanut YouTuben oikeuteen, koska videoita etsivät kuluttajat ruuhkauttavat Utuben palvelimet ja jättävät törkeitä viestejä palautelomakkeeseen.

Utubella on ollut nettisivut vuodesta 1996 lähtien, YouTube aloitti toimintansa vuonna 2005. Oikeudelle toimitetuissa asiakirjoissa YouTubea mätkitään olan takaa syyttämällä yhtiötä tekijänoikeuksien rikkomisesta, lapsipornon levittämisestä ja Utuben tavaramerkin loukkaamisesta.

Haastessa puhutaan "miljoonista" kävijöistä - moni yhtiö olisi riemuissaan, jos saisi noin paljon vierailijoita sivuilleen. Voisi kuvitella, että Utube voisi hyötyä asiasta vaikka myymällä domainin tai mainostilaa sivuiltaan.

Sattumaa tai ei, haaste on jätetty oikeuteen pian sen jälkeen kun Google osti YouTuben. Ehkä tämä sitten on paras tapa rahastaa sekaannuksella?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni ne liikennemäärät ovat nousseet viimeisen parin kuukauden aikana reilusti (utuben itsensä kertoman mukaan) joten tuskin on suorasta rahastuksesta kyse.