11.11.06

Maailman parhaat blogit, osa 1

Olen kirjassani esitellyt joukon - omasta mielestäni - erinomaisia suomalaisia blogeja, joten tuntuu järkevältä jatkaa samasta aiheesta, mutta maantieteellistä piiriä laajentaen. Eli tässä satunnaisessa sarjassa on luvassa mielenkiintoisia, loistavia ja innostavia blogeja eri puolilta planeettaa. Ja ensimmäisenä vuorossa saa luvan olla:

Paranoia and other pleasant things

Kovin moni suomalainen ei välttämättä lue romanialaisia blogeja, mutta viimeistään nyt kannattaa asiaan tehdä muutos. Transilvaniassa asuvan kliinisen psykologin ylläpitämä, erinomaisella englannilla kirjoitettu blogi on nimittäin kerrassaan kiehtovaa luettavaa.

Blogin uusin merkintä kertoo sairaalassa olemisesta. Kun kirjoittaja luettelee mukaan otettavia tavaroita, on lista samalla kertaa kovin tuttu ja täysin vieras: luettavaa, hammastahnaa, saippuaa, alusvaatteita, kahvia ja suklaata siivoajille, seteleitä hoitajille, paksuja kirjekuoria lääkäreille...

Yksi niistä asioista, joissa blogit ovat erittäin onnistunut kirjoittamisen ja julkaisemisen muoto, on yksityisen ja yleisen, tutun ja tuntemattoman sekoittaminen. Paranoia and other pleasant things toimii juuri tässä todella hyvin.

Blogin kirjoittaja iloitsee uudesta autostaan, mutta hän kertoo myös kuinka katoliset romanit vastustavat viinan kiusausta ja millaisia ovat hallinnolliset kiemurat suuressa sairaalassa.

Tirkistelynhaluisille blogi on kiinnostava senkin vuoksi, että kirjoittaja plajastaa välillä yllättävän paljon potilaistaan (Romaniassa kliinisten psykologien ammatietiikka lienee hieman erilainen kuin Suomessa), kuten naisesta jonka miehellä oli rakastajana vaimonsa äiti.

Ei kommentteja: