18.1.07

Merkittäviä blogeja?

Mitvit kaipaa "ammattitaitoisemmin, mutta intohimoisesti tuotettuja blogimuotoisia verkkojulkaisuja", joilla on laajempaa mielenkiintoa ja merkittävyyttä. Merkittävyyden mittaaminen ei ole aivan ongelmaton konsepti, mutta oma ehdokkaani on tämä.

Kirjoittaja ei tosin osallistu meemeihin tai ole blogilistan kärjessä, mutta ne ovatkin eri asioita kuin mielenkiintoisuus ja merkittävyys. Motivaationa on varmasti intohimo bloggaamiseen, sillä kirjoittajalla on muitakin viestintäkanavia käytössään.

Toisaalta voi olla niinkin, että ne merkittävimmät blogit julkaistaan vaikkapa Nokian intranetissä. Siellä esitettyjen ajatusten vaikutus ihmisten elämään saattaa tosin paljastua vasta vuosien kuluttua.

1 kommentti:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Minusta on loistavaa, että blogosfääriä ei pysty ottamaan haltuun kymmenessä minuutissa. Itse en kaipaa sellaisia blogeja, joita jokaisen olisi pakko lukea. SIlti käyn lukemassa esimerkiksi Hellapoliisia.
Tehomedia pyrkii tietysti taivuttamaan blogeja omiin tarpeisiinsa, mutta mielestäni blogien suurin vahvuus on aitojen ihmisten verkostoitumisessa. Mainostarkoituksiin perustettu blogi harvoin toimii eivätkä poliitikkojen nettipäiväkirjat ainakaan itseäni jaksa kiinnostaa, kun niissä ei ole keskustelua.