18.8.06

Kansi hyvin, kaikki hyvin

Lomalla oli mukavaa, kotiin palaaminen vielä mukavampaa. Ennuste kuivan kauden päättymisestä osui kyllä turhankin hyvin kohdalleen. Kustantajalta tuli kirjan kansiluonnos, jonka näyttää todella hyvältä sekin.

Tämä vaihe kirjailijan työssä on ehkä karmein - kun käsikirjoituksen on päästänyt käsistään, mutta teos ei ole vielä nähnyt päivänvaloa. Kirjahan on todellinen vasta kun se on painettu.

Vilkas mielikuvitus (kuuluu ammattitauteihin) ehtii keksimään vaikka mitä: entä jos lehdessä on huomenna arvostelu Petteri Järvisen uudesta, blogeista kertovasta kirjasta? Tai jos meteoriitti osuu kustantamoon ja tuhoaa sen?

Tai sitten joku keksii, että bloggaaminen aiheuttaa syöpää, hengenahdistusta tai peräpukamia (tietokoneen ääressä istuva bloggaaja ei ehdi liikkumaan - liikunnan puute aiheuttaa peräpukamia - oliskohan tälle asialle pitänyt omistaa yksi luku kirjassa).

Kirjaa kirjoittaessaan kokee helposti olevansa oman kohtalonsa herra, vapaa päättämään miten asiat etenevät. Nyt huomaakin äkkiä olevansa pelkkä sivustakatsoja, jonka on seurattava kuinka muut ammattilaiset (graafikot, markkinointi-ihmiset jne.) hoitavat osuutensa.

Vähän tuntuu kuin olisi päästänyt lapsensa maailmalle. Toivottavasti se pärjää.

Ei kommentteja: